Home
Algemene tips
Kinderfeestje thuis
  Zelf organiseren
  Met hulp van bedrijfjes
Kinderfeestjes buitenshuis
Uitnodigingen
Traktaties en taarten
Cadeautjes
Verkleedkleding
Feestwinkels
Boeken over kinderfeestjes
Een prinsessenfeestje
 
 
Welke meisje houdt er niet van om prinses te worden? Prinsessenfeestjes zijn de populairste themafeestjes voor meisjes in de leeftijd van 5 tot 7 jaar. Hier een aantal ideetjes voor een prinsessenfeestje om zelf thuis uit te voeren.
Kijk ook eens bij Spelletjes-voor-Kinderen.nl voor een uitgebreid draaiboek voor een prinsessenfeestje
Uitnodiging
Een uitnodiging in de vorm van een kroontje, wat je je kind laat versieren met stickertjes of door het te kleuren. Aan de achterkant zet je de tekst: "Hoogedelgeboren Vrouwe, prinses ....... heeft de eer U weledele uit te nodigen voor het bal ter ere van haar verjaardag op haar Paleis ....."
Versiering / inrichting
Knip samen met je dochter van roze papier slingers in de vorm van een kroontje en hang die overal op, of gebruik roze hartjesballonnen. Van de voordeur tot de stoel van de jarige. Ook kan je grote strikken maken van roze tule. Maak een troon van een kinderstoeltje door aan de bovenkant een kroontje van karton eraan vast te maken. Hier komt de jarige op te zitten. Op de tafel kan je een roze tafelkleed leggen. Je kan je glazen op een voetje voorzien van een roze suikerrandje.
Aankleding kinderen
Het leukste is natuurlijk als alle kinderen een prinsessenjurk aan kunnen krijgen. Veel kinderen hebben thuis een eigen prinsessenjurk, die ze mee kunnen nemen naar het feestje. Voor de kinderen die geen jurk hebben kan je van een roze lap stof in het midden een gat knippen waar het hoofd doorheen kan. Verder kan je kroontjes en toverstafjes overal kopen voor weinig geld of misschien ook zelf maken.
Programma
De jarige mag natuurlijk op de troon zitten als ze haar cadeautjes uitpakt. Hier wordt verder nog aan gewerkt...
Mee naar huis
Hier wordt ook nog aan gewerkt....
   
Terug naar 'themafeestje thuis'